vijftig tinten roze

vijftig tinten roze

Op een bijzonder slechte dag bleek ik echt veel te dik! Hoewel. Niet echt. Ik wist dit natuurlijk al veel langer maar ik droeg een roze bril waarin ik de wereld aanschouwde in vijftig verschillende tinten roze. Bij mij gingen er ontelbare lijnpogingen aan vooraf {altijd succesvol want afvallen is een kunstje wat ik tot in de finesses beheerste} gevolgd door het onvermijdelijke jojo-effect van 10 kilo eraf ——-> 12 kilo erbij! Tel naast de extra kilo’s ook mijn hartstochtelijke liefde voor chocola op en het mag dan eigenlijk nog wel een wonder heten dat ik die dag uiteindelijk bleef steken op een BMI van 35.

Een foto van Carin die te dik is.

Een BMI van 35 betekent dat er sprake is van ernstige obesitas en obesitas is tegenwoordig een ziekte. Dat is best een probleem zijn als je je helemaal niet ziek voelt. Dat ik de bus niet amechtig hijgend wist te halen als die op het punt stond zonder mij te vertrekken. Soit! Dat ik voor één hoog de lift moest nemen. Soit! Dat ik me alleen nog maar kon hullen in kekke stretchbroeken en tunieken? Soit!

De weegschaal werd gewoon eufemistisch Het Kreng genoemd en elke week begon ik trouw opnieuw met lijnen om vervolgens te stranden op witte chocola of chocola in het algemeen. Chocola is toch gezond? Nou dan en anders soit! Ik vond zelf dat ik er beeldig uit zag. Oké er mocht wel een kilootje of wat af maar de Liefde-Van-Mijn-Leven had ook niet meer het uiterlijk van een Jonge God dus soit!!

Ja mijn bril had voor elk excuus echt een andere tint roze.

Begin 2011 was ik 20 kilo afgevallen. Op eigen kracht.
Twee violen en een trommel en een fluit. Laat de vlaggen wapperen. Ik kon weer gewoon eten.

2011: 20 kilo eraf ——-> 2012: 25 kilo erbij!!
+ een complicatie van diabetes. Diabetes? Soit!

Op die bijzonder slechte dag voldeed mijn roze brilletje dus eigenlijk niet meer nu de grauwe werkelijkheid van een leven met diabetes inclusief complicaties voor me opdoemde…….

Ik ging gewoon voor die makkelijke oplossing. Even een operatie ondergaan. De makkelijkste manier om blijvend af te vallen. Nooit meer lijnen! Geen diabetes meer. Huppakee. Afspraak gemaakt met het bariatrisch team van het Slotervaart Ziekenhuis. Kom maar op met die nietjes!!!

Hoppa! Toch nog op de valreep een nieuwe tint roze erbij!

Handtekening Caat

Reageren is niet meer mogelijk.