Wijze lessen

Wijze lessen

Les 1. Een dieet kan je het best in stilte volgen, het slechtste komt namelijk boven drijven in de medemens als deze een dieetvolger bespeurt in de directe omgeving. Op de eerste dag van je dieet ademloos vertellen dat je de methode van Sonja Bakker volgt houdt standaard in dat je het volgende te horen krijgt:

1. Sonja heeft haar opleiding bij de LOI gevolgd
2. dat ze nu met een bloemist hokt
3. dat ze aandelen Unilever bezit vandaar die Sultana en eierkoeken in haar boeken en
4. dat je uiteindelijk alleen maar aankomt als je stopt met afvallen.

Als je vervolgens de fout maakt publiekelijk over te stappen op het dieet van Dr. Frank krijg je te horen dat:

1. het een slap aftreksel is van Dr. Atkins
2. dat Dr. Frank grootverdiener is vanwege die eiwitdrankjes die je nodig lijkt te hebben bij zijn plagiaatdieet en
3. dat je alleen maar aankomt als je stopt met afvallen.

Wijs geworden hou je voortaan je mond wel en val je af in bittere stilte. Als de eerste tien kilo een feit zijn, en je toch je mond niet hebt kunnen houden, is er altijd iemand die lachend zal zeggen ‘nou daar zie je helemaal niets van, weet je zeker dat je weegschaal niet stuk is?’. Tien kilo gewichtsverlies is namelijk een openlijke oorlogsverklaring en je beste vriendinnen zullen je vanaf nu proberen over te halen om gezellig een wijntje te doen of gezellig een vorkje te prikken en als je dat allemaal weigert, want je leest Het Geheim van Slanke Mensen, ben je ongezellig en krijg je te horen dat je toch zal aankomen als je stopt met afvallen.

Als je dan uiteindelijk met pijn en moeite en in totale afzondering 15 kilo kwijt bent is het tijd voor een nieuwe outfit.

Abercrombie & Fitch kom je echter niet in wegens die Hollandse dijen dus gun je jezelf, na maanden afzien, die overheerlijke zak friet en blijkt daar je halve vriendenkring ook gezellig in de lange rij te wachten op hun patatje met.

En gezellig dat ze het hebben!!!

Les 2. De medemens, vermomd als vriendenkring, had gelijk, nadat je gestopt bent met afvallen kom je onherroepelijk weer aan. Dat is het bekende jojo-effect. Een nieuw dieet gloort aan de horizon maar met een beetje verstand stop je nu gewoon met diëten en verander je voorgoed je leefstijl. Natuurlijk neem je een wijntje [op z’n tijd], een patatje [op z’n tijd] en natuurlijk kan je altijd gezellig mee doen met je letterlijk, uitdijende vrienden en vriendinnen. Anders dus, met mate, maar wel gezellig.

Je vertelt verder niemand dat je afvalt want dat blijkt het openen van de doos van Pandora, maar als je daarna vijftien kilo afvalt zal men vinden dat je straalt. Is het je haar? Zijn het je ogen? Is het je lach? Of is het de wetenschap dat afvallen je eigen feestje is? Jij straalt gewoon en je kent toch het spreekwoord?

Wie het laatst lacht lacht het best.

Handtekening Caat

Reageren is niet meer mogelijk.